Verta žinoti...

2008-06-03 08:13:09

Net ir brangiausias bei gražiausias automobilis neišvengiamai rūdija jo eksploatacijos metu, nes pilnai išvengti metalo, iš kurio pagamintas bet kurio automobilio kėbulas, aplinkoje esančių deguonies bei drėgmės sąveikos , neįmanoma. Koroziją arba rūdijimą  greitina drėgnas mūsų klimatas, dažni temperatūrų svyravimai nuo + iki -, žiemos metu kelių priežiūrai gausiai naudojami druskų mišiniai bei tirpalai, nepakankamai gera kelių kokybė, dėl ko atsirandanti vibracija kenkia gamyklinėms dangoms bei hermetikams ir dar - nepakankamas vairuotojų dėmesys automobiliui. Tačiau korozijos pradžią galima atitolinti, o jau prasidėjusią žymiai sulėtinti, tuo pačiu prailginant automobilio tarnavimo laiką ir išsaugant jo prekinę vertę bei kiekvieno iš mūsų pinigus. Išsivysčiusiose šalyse (pvz.Skandinavijoje) Vartotojų teisių gynimo įstatyme rašoma: “papildoma antikorozinė apsauga gali sustabdyti mašinos rūdijimą ir sulėtinti jau prasidėjusį rūdijimo procesą”. 
Šiandien Lietuvoje daugiau nei 20 antikorozinių centrų įvairiuose miestuose gali padengti bet kurio modelio automobilį kokybiškomis, turinčiomis SO 9001 standartą DINITROL antikorozinėmis medžiagomis pagal standartizuotą (Lietuvoje registruoto standarto Nr. IST 2448968-1) technologiją. Pagal šią technologiją Lietuvoje jau apsaugota nuo korozijos daugiau nei 5.000 automobilių, o tiems, kurie dar nesuspėjo to padaryti ar vis dar abejoja, primename:
  1. Kreiptis į  DINITROL antikorozinius centrus reikia kuo anksčiau - kol korozija dar neprasidėjo. Kuo naujesnis automobilis, tuo ilgesnė suteikiama garantija ir tuo efektyvesnė apsauga.
  2. Jei korozijos rezultatai jau matomi, antikorozinis padengimas tik sulėtina (net iki 100 kartų) korozijos greitį, bet nepašalina jau esamų rūdžių.
  3. Dėl automobilio antikorozinio padengimo kreipkitės tik į specialistus, naudojančius žinomas sertifikuotas bei atestuotas medžiagas, profesionalią purškimo įrangą bei technologiją. Reikalaukite, kad po padengimo būtų išduotas sertifikatas bei nurodytas garantijos laikas bei sąlygos.
  4. Pasitikėkite profesionalais - nesirinkite pigesnės paslaugos iš neaiškių siųlančiųjų . Nes bet kurios technologinės operacijos praleidimas mažina padengimo kokybę arba daro ją beprasmę.
  5. Jei antikorozinį padengimą atlieka specialistai, nėra jokio skirtumo, kada tai daryti - žiemą, rudenį ar vasarą. Bet kuriuo atveju, automobilį pirmiausiai kruopščiai plauna, o po to džiovina.
  6. Pavojingiausia yra ta korozija, kuri prasideda nematomose kėbulo vietose - suvirinimo siūlėse, uždarose arkose, tokiose kaip durų apačia, slenksčiai, statramsčiai, lonžeronai ir t.t.
  7. Tikrai profesionalaus ir kokybiško antikorozinio padengimo pagrindiniai skiriamieji bruožai - automobilis būtinai plaunamas aukšto slėgio vandens srove,džiovinamas, dirbama naudojant keltuvą, gręžiamos kiaurymės pagal individualią modelio schemą suderinta su automobilio gamintojais, naudojama profesionali aukšto slėgio purškimo įranga ir specialūs antgaliai, naudojama minimum dvi skirtingos medžiagos - viena uždaroms ertmėms bei dugno gruntavimui, kita tik dugno padengimui.
  8. Reikalaukite, kad atliekant paslaugą, firma užpildytų Sertifikatą, nurodydama kokiomis medžiagomis buvo padengtas Jūsų automobilis, įvertintas kėbulo stovis ir nurodyta, kada privaloma pateikti automobilį pakartotinai apžiūrai. Sertifikatas turi būti pasirašytas, naudojant atlikusio paslaugą pavardę.
  9. Neplaukite automobilio pirmus 2 mėn. po antikorozinio padengimo automatinėse plovyklose bei aukšto slėgio srove.
  10. Pirmus 2 mėn. automobilį plaukite tik rankiniu būdu, nenaudokite nuriebalintojų plovimo metu.
  11. Patikrinkite ar nėra užsikimšę durų drenavimo kiaurymės, per kurias į vidų patekęs vanduo turi išbėgti.
  12. Kartą per mėnesį plaukite kilimėlius bei išdžiovinkite  po  jais susikaupusią drėgmę.
  13. Jei automobilį laikote garaže, užtikrinkite jame reikiamą ventiliaciją.
  14. Perskaitykite ir būtinai vykdykite visus nurodymus, pateiktus Garantiniame Sertifikate.     Laikantis šių nurodymų, Jūs ilgai džiaugsitės savo automobiliu.
  15. Atminkite, kad Jūs galite pateikti Garantinį Sertifikatą ir kreiptis visais iškilusiais klausimai į bet kurią firmą, dirbančią su DINITROL antikorozinėmis medžiagomis pagal standartą IST 2448968-1. Šiandien mokėdami už automobilio antikorozinį padengimą, Jūs ne tik prailginate jo tarnavimo laiką, bet ir taupote savo pinigus išvengiant didelių išlaidų, kurios neišvengiamos remontuojant surūdijusį automobilį.
How to register for the service?

find out the sequence of registration for the anti-corrosion service

Card image cap

Select a service center

To register for the service, select a service center. Select a service center.

Card image cap

Choose a service for your car

Enter your car details to receive a car anticorosion service. If the price is right for you, select available date and time.

Card image cap

Choose available date

Select the desired date and time to get the service. Enter your contact details and confirm the order.


How do we work?

meet our work processes

Professional team

We have been working for over 10 years and have an excellent experienced team.

Professional materials

We use only professional and proven materials in our work.

Nauja rubrika

Žvelgiant į gamintojų deklaruojamas garantijas kėbulo apsaugai nuo korozijos matyti, jog didelė dalis jų pailgino terminą, regimai nepagerinę apsaugos nuo korozijos.